GURMANSKI UŽITAK

Za ljubitelje jednostavnih, ali posebnih okusa - tjestenina s limunom i paprom

Tjestenina s limunom i paprom gotova je za manje od pola sata, a oduševljava svježinom i kremastom teksturom

Tjestenina s limunom i paprom

Trebat će vam:

400 g tjestenine (špageti ili linguine)

3 žlice maslaca

2 žlice maslinovog ulja

1 veliki limun (korica i sok)

1 čajna žličica svježe mljevenog crnog papra

50 g ribanog parmezana

1 čajna žličica soli (za vodu od kuhanja)

svježi peršin za posipanje (po želji)

Priprema:

Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Potom odvojite oko 150 ml vode od kuhanja i ocijedite tjesteninu. U velikoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac s maslinovim uljem. Dodajte svježe mljeveni crni papar i lagano ga prepržite 30 sekundi kako bi otpustio aromu. Potom umiješajte naribanu koricu i sok limuna, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu. Polako ulijte sačuvanu vodu od kuhanja i sve dobro promiješajte dok se umak ne poveže s tjesteninom. Dodajte ribani parmezan i nastavite miješati dok ne dobijete kremastu teksturu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 16:11