Tjestenina s limunom i paprom
Trebat će vam:
400 g tjestenine (špageti ili linguine)
3 žlice maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 veliki limun (korica i sok)
1 čajna žličica svježe mljevenog crnog papra
50 g ribanog parmezana
1 čajna žličica soli (za vodu od kuhanja)
svježi peršin za posipanje (po želji)
Priprema:
Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Potom odvojite oko 150 ml vode od kuhanja i ocijedite tjesteninu. U velikoj tavi na srednjoj vatri otopite maslac s maslinovim uljem. Dodajte svježe mljeveni crni papar i lagano ga prepržite 30 sekundi kako bi otpustio aromu. Potom umiješajte naribanu koricu i sok limuna, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu. Polako ulijte sačuvanu vodu od kuhanja i sve dobro promiješajte dok se umak ne poveže s tjesteninom. Dodajte ribani parmezan i nastavite miješati dok ne dobijete kremastu teksturu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....