Otkad smo prije tri godine testirali recept Davida Changa za superkremastu salatu s tjesteninom i tunom, ideji koja iza njega stoji neprestano se vraćamo. Bolju varijantu još nismo pronašli, a da nam ne oduzima previše vremena pa najbolji savjet za stvarno dobru salatu danas dijelimo i s vama.
Dakle, da bi vam tuna salata ispala najbolje do sada, trebat će vam klasični sastojci koje biste i inače koristili, poput tjestenine, konzerve tune, češnjaka, maslinova ulja, soli i papra, rajčice, krastavaca i mladog luka, a osim toga, trebat će vam još i blender, zdjela za miješanje i posuda za kuhanje tjestenine.
Nakon što je tjestenina kuhana, ocijedite je i isperite, ako je to potrebno, kako se ne bi ljepila (tjesteninu inače u ni jednom drugom slučaju nije potrebno ispirati), zatim sve sastojke za dressing (maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, sol i papar, a možete dodati i inćune i kapare) ubacite u blender ili sjeckalicu i dobro ih sjedinite, a na kraju dodajte i tunu iz konzerve koju ste prethodno ocijedili. Blendajte još kratko, kako biste dobili kremu s komadićima tune. Zatim sve zajedno pomiješajte s kuhanom tjesteninom, dodajte još malo maslinova ulja i sjeckane rajčice, krastavce i mladi luk. Po želji dodati možete i, primjerice, kukuruz ili slanutak.
Rezultat će biti kremasta tjestenina s tunom i povrćem, koja će biti još bolja kada odstoji u hladnjaku. Kada je pripremite na ovaj način, umjesto da samo pomiješate sve sastojke u zdjeli, pri svakom zalogaju tunu ćete osjetiti u jednakoj mjeri, a hrskavo povrće doći će još više do izražaja.
U nastavku vam ostavljamo i recept Lidije Lončarić, inspiriran upravo idejom Davida Changa, u kojem se u dressing dodaju i žumanjak, inćuni, sojin umak i sezamovo ulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....