JELA S ROŠTILJA

Za najsočnije ražnjiće s roštilja meso najprije marinirajte u jogurtu i začinima

 Berislava Picek/Cropix
Za pripremu tikka masala ražnjića bit će potrebne dvije marinade, najprije ona od češnjaka i limunova soka, a zatim ona od jogurta

Trebat će vam:

500 g pilećeg filea

Prva marinada:

1 žlica paste od češnjaka

sol

2 žlice limunova soka

Druga marinada:

3 žlice maslinova ulja

2 žlice čvrstog jogurta

1 žlica gustina

prstohvat čilija u prahu

pola žličice kurkume

crni papar

3 žlice mješavine tikka masala (sastojci: garam masala, kumin, kajenska paprika, dimljena paprika, češnjak, korijander sjeme)

Priprema:

Piletinu narežite na što pravilnije kockice. Meso uronite u prvu marinadu te pustite da stoji u hladnjaku 3 do 4 sata. Nakon toga meso izvadite iz prve marinade te ga stavite u drugu marinadu. Dobro promiješajte da se meso dobro prekrije marinadom. Pustite da stoji minimalno sat vremena prije pečenja. Na štapić za ražnjiće napikajte kockice mesa te ih stavite na laganu vatru na roštilju i lagano ispecite. Poslužite uz svježu papriku, korijander, limetu, jogurt ili svježu rajčicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:20