BRZO, A SLASNO

Za nedjeljni ručak napravite aromatičnu svinjetinu s krumpirom iz pećnice

 From_my_point_of_view
Jednostavan ručak koji će se najbolje slagati uz čašu dobrog vina i veliku zdjelu sezonske salate

Trebat će vam:

2 kg svinjetine u komadu (kare, lungić ili drugi dio bez puno masnoće)

3 žlice senfa

ulje

3 lovorova lista

2 grančice ružmarina

1 kg krumpira (najbolje mladog)

sol i papar

Priprema:

Svinjetinu najprije otkostite, a zatim je natrljajte senfom, soli, paprom i uljem. Pustite da stoji nekoliko sati, a zatim prebacite u posudu za pečenje. U posudu dodajte i lovorov list te ružmarin. Krumpir ubacite u zdjelu, natrljajte ga maslinovim uljem, soli, paprom i začinima po želji pa dodajte mesu. Sve zajedno stavite u pećnicu na 180 stupnjeva. Pecite oko 45 minuta do sat, ovisno o veličini komada mesa i krumpira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 01:22