ZA PRSTE POLIZATI

Za ovaj predobar ručak trebat će vam paket tortilja, kozice, jabuka i svježe povrće

 Grandriver/Getty Images
Tacosi s kozicama i kremastom kupus salatom jedan su od onih ručkova koji sa stola nestaju nevjerojatnom brzinom

Trebat će vam:

1 manja glavica kupusa

2 mrkve

1 jabuka

1 žlica majoneze

2 žlice grčkog jogurta

1 žlica limunova soka

1 žličica senfom

1 žličica ljutog umaka

smrznute ili svježe kozice

1 šaka svježeg peršina

2 režnja češnjaka

čili papričica

1 žličica kima

sol i papar

tortilje za tacose ili klasične

Priprema:

Kupus najprije naribajte na tanko, isto napravite i s mrkvom i jabukom pa sve dobro pomiješajte. Začinite majonezom, grčkim jogurtom, limunovim sokom, senfom, ljutim umakom, soli i paprom i pustite da stoji sa strane. Dodati možete i malo celera. Na maslinovu ulju najprije kratko pirjajte češnjak, kolutiće čilija i malo kima, a zatim dodajte kozice i zapecite ih s obje strane. Tek toliko da poprime boju. Tortilje blago tostirajte i napunite ih salatom te dodajte pečene kozice. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:41