Brže ne može

Za ove rezance trebat će vam samo 5 minuta i sastojci koje vjerojatno već imate kod kuće

 Lauripatterson/Getty Images
Ma tko kaže da se jela moraju kuhati satima da bi bila fina? Ovi rezanci pobijaju tu teoriju
Ma tko kaže da se jela moraju kuhati satima da bi bila fina? Ovi rezanci pobijaju tu teoriju

Priprema: 5 minuta • Kuhanje: 5 minuta • Porcija: 2-3

Trebat će vam:

1-2 pakiranja rezanaca ili oko 300 g
2 žlice kikiriki maslaca
sok pola limuna
1 žlica tostiranog sezama
1 žlica rižinog octa
1 žličica soja sosa
1 žličica grubo mljevenog čilija
svježe povrće po želji (mladi luk, krastavci, tikvice...)

Priprema:

Rezance skuhajte i sačuvajte dio vode u kojoj su se kuhali. U posebnoj posudici pomiješajte sve sastojke, osim povrća. Pomalo dodajte ostatak vode od kuhanja kako biste dobili kremasti umak pa dodajte rezance. Sve dobro promiješajte i poslužite uz svježe povrće koje ste nasjeckali na kockice i začinili po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 02:30