LJETO JOŠ TRAJE

Za ovih 5 slastica iz blendera ne treba vam čak ni pećnica. Čokoladne kocke su totalni hit!

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Osvježenje pred kraj ljeta potražite u sirovim, zasitnim kolačima sa sezonskim voćem poput malina, marelica, borovnica ili ribizla

Mali stanovi i veliki kuhinjski aparati ne idu baš najbolje skupa, osobito ako ne želite da vam zauzmu svaku slobodnu površinu u kuhinji. Zato odugovlačim s kupnjom ozbiljno moćnog blendera već sigurno godinu dana, koristeći male zujalice dovoljne da mi voće pretvore u smoothie i tek neznatno veći pomoćni blender koji mi pomaže pripremiti solidan humus, ali neće baš pretvoriti veću količinu badema u brašno ili odraditi neke profinjenije zadatke. Zato me ideja da pripremim nekoliko gotovo u potpunosti sirovih slastica natjerala da potražim pojačanje.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Dugogodišnje prijateljstvo i sjajni susjedski odnosi omogućili su mi pristup jakom blenderu moje Kristine, koja i inače s posebnim užitkom radi brojne slastice, a među njima se često nađu i one sirove. Upravo mi je ona prije koju godinu pomogla izraditi cijelo selo od medenjaka (još jedan uspješno savladan slastičarski izazov). Ovaj put bacile smo se prvo na vaganje svih namirnica, a zatim na blendanje jedne smjese za drugom, uz obavezno neprestano kušanje i diskutiranje.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Uvijek je uputno odmjeriti namirnice unaprijed kako biste bili brzi i učinkoviti dok radite, pogotovo ako želite pripremiti više slastica. Ako vam pritom trebaju iste namirnice i ista kuhinjska pomagala, korisno je da isti zadatak iz više recepata odradite odjednom. Primjerice, čak tri naša recepta traže datulje, a ako nemate osobito sočne primjerke, najbolje ih je sve zajedno namočiti vrućom vodom. Pritom dobro pripazite, jednom natopljene datulje bit će teže pa ih dobro ocijedite prije ponovnog vaganja i ubacivanja u blender.

MEKI KEKSI OD BADEMA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Svi ovi recepti traže od vas da koristite jaki aparat za usitnjavanje kako biste pretvorili zobene pahuljice, bademe, indijske oraščiće i tako dalje u brašno koje će vam biti baza, no ako ga nemate, samo se oboružajte strpljenjem i hrabro naprijed! Mi smo ovaj put bile u stisci s vremenom i brojem slastica koje je za ovaj slatki ljetni editorijal bilo potrebno pripremiti pa je veliki, široki i jaki blender bio spas jer je usitnjavanje bilo gotovo za čas.

KOLAČ OD MARELICA I KIKIRIKIJA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Drugi neophodni kuhinjski aparat za sve ove poslastice svakako je hladnjak s prostranim zamrzivačem pa ako je u vašem zamrzivaču gužva, pobrinite se za to prije nego krenete raditi kako biste znali s kojim prostorom raspolažete jer će vam za tri slastice trebati. Iako su svi ovi deserti prave male kalorijske bombe, nestali su vrlo brzo nakon našeg snimanja. Ako ste u potrazi za osvježavajućim slasticama, ne palite pećnice, palite blendere!

KOCKE OD ČOKOLADE I MALINA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

KUGLICE OD LIMUNA I KOKOSA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

LEDENE PLOČICE OD JOGURTA I VOĆA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 19:27