KREMASTO I HRSKAVO

Za ručak napravite ovu pitu s porilukom, gljivama i piletinom, tražit će se porcija više

 Haoliang/Getty Images
Kombinacija poriluka i šampinjona uvijek je dobra ideja, dodajte i piletinu pa sve prekrijte lisnatim tijestom

Trebat će vam:

2 poriluka

500 g piletine (otkoštene)

200 g šampinjona

1 žlica maslaca

150 ml slatkog vrhnja

sol i papar

1 žličica timijana

1 šaka svježeg peršina

1 pakiranje lisnatog tijesta

1 jaje

sol i papar

Priprema:

Poriluk narežite na sitno pa ga pirjajte na dobro zagrijanom ulju oko tri minute. Najbolja opcija bit će posuda koja može i u pećnicu. Dodajte komadiće piletine i pirjajte dok ne poprimi boju. Ubacite i gljive. Pirjajte pet minuta. Začinite timijanom, soli i paprom. Ubacite žlicu maslaca, pustite da se otopi i dodajte slatko vrhnje, dodatno začinite po želji i umiješajte sitno sjeckani peršin. Kad ste dobili gustoću umaka koja vam odgovara, preklopite lisnatim tijestom. Na vrhu napravite rupicu, premažite tijesto jajem i pecite 30-ak minuta na 200 stupnjeva. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:48