NIŠTA LAKŠE

Za ručak usred tjedna napravite kremasti krumpir, dodajte kelj i zapecite sa slaninom

 Maria Tebryaeva/Getty Images/istockphoto
Krumpir, kelj i slanina kombinacija su s kojom nema greške, posebice u ovakvom jednostavnom jelu...

Trebat će vam:

3 šake svježeg kelja

2 režnja češnjaka

3-4 žlice ribanog parmezana

1 kg krumpira

100 g slanine

250 ml slatkog vrhnja

2 jaja

prstohvat muškatnog oraščića

maslinovo ulje

sol i papar

začinsko bilje po želji

Priprema:

Na maslinovo ulje najprije bacite dva cijela režnja češnjaka. Pustite da poprime boju pa ih maknite. Na isto ulje stavite oprani i osušeni pa na komadiće nasjeckani kelj. Pustite da povene, a zatim maknite s vatre. Krumpir narežite na tanke kriške. Slaninu nasjeckajte na sitne komadiće. U većoj posudi pomiješajte slatko vrhnje, sir, jaja i povenuli kelj, začinite soli i paprom, muškatnim oraščićem i začinskim biljem po želji. U posudu koja može u pećnicu najprije posložite kriške krumpira, zatim ga prelijte smjesom od slatkog vrhnja, a po vrhu pospite slaninu. Ubacite u pećnicu i pecite 40 minuta do sat vremena. Pustite da se malo ohladi i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:46