NEDJELJOM...

Za savršen nedjeljni ručak piletinu u vinu obogatite aromama pancete i šampinjonima

 Bhofack2
Ovako pripremljena piletina najbolje će se složiti uz pečeni krumpir ili tjesteninu po želji...
Ovako pripremljena piletina najbolje će se složiti uz pečeni krumpir ili tjesteninu po želji...

Trebat će vam:

6 komada pilećih bataka sa zabatcima
300 g pancete
400 g šampinjona
3 mrkve
1 manji korijen celera
2 korijena peršina
1 korijen pastrnjaka
8-10 ljutika
6 češnjeva češnjaka
300 ml pilećeg temeljca
300 ml crvenog vina
2 glavice luka
sol i papar
2 lista lovora
Ulje
Brašno

Priprema:

Nasjeckajte luk i češnjak. Očistite i nasjeckajte mrkve, celer, korijene peršina i pastrnjaka. Na malo ulja u dubljoj tavi ili loncu popržite pancetu. Stavite je sa strane. Na istoj masnoći, uvaljane u brašno, popržite batake i karabatke sa svih strana. Stavite ih na toplo. Na istu masnoću dodajte luk, popržite, dodajte češnjak i nasjeckano povrće. Preko povrća stavite piletinu, potom slaninu i šampinjone (ako su manji, ostavite ih cijele, veće narežite na pola ili četvrtine). Posolite, popaprite, dodajte lovor, zalijte temeljcem i stavite na slabu vatru pa dinstajte 10 minuta. Potom zalijte vinom, pa još dinstajte 45 minuta pokriveno, a potom bez poklopca, sve dok umak ne postane gust koliko želite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 17:09