RECEPT DANA

Za slatki doručak ili večeru napravite ove sočne čokoladne kocke od samo tri sastojka

 Berislava Picek/Cropix/
Nastasja Chiara Petrić otkrila nam je recept za čokoladne kocke s batatom, čokoladom i orašastim plodovima

Kada nam je otkrila recept za ove neobične brownies od samo tri sastojka, Nastasja Chiara Petrić rekla nam je kako su joj ovakvi jednostavni, brzi i zanimljivi recepti najdraži, a inspiraciju za ove čokoladne kocke dobila je pri jednom posjetu prijateljici.

"U nedavnom posjetu prijateljici Vidi bila sam oduševljena mini čokoladnim kolačićima kojima nas je ponudila. Na upit što je sve unutra, rekla mi je da je to nekakav recept od tri sastojka. Kakva super ideja! Napraviti desert sa samo tri sastojka, a da je pritom i hranjivo!"

U nastavku tako ostavljamo recept za čokoladni kolač nalik popularnim browniesima za koje će vam trebati tek čokolada, batat i orašasti plodovi i koji će biti idealna poslastica u svako doba dana, pa čak i slatki doručak ili večeru.

image
Berislava Picek/Cropix/

Trebat će vam:

380 g pečenog batata (*svježa gramaža je oko 500 g)

200 g tamne čokolade sa 70% kakaa

70 g sitno mljevenog orašastog voća (vrsta po želji, ja sam koristila tigrasti oraščić)

Priprema:

Batat u komadu na papiru za pečenje stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C oko 45 minuta, odnosno dok potpuno ne omekša. Za to vrijeme otopite čokoladu na pari. Kad je batat gotov, oprezno odstranite koru, a unutarnji dio stavite u sjeckalicu. Dodajte mu otopljenu čokoladu i mljeveno orašasto voće te izradite glatku smjesu. Prebacite sve u silikonsku posudu, poravnajte površinu i ohladite najmanje 12 sati, poželjno je i više. Prije serviranja izrežite na manje kockice, držite u hladnjaku i vadite prema potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:41