JEDNOSTAVNO SLASNO

Za uskršnji ručak napravite janjetinu s krumpirom, trebat će vam tek nekoliko sastojaka

 Debbismirnoff/Getty Images/istockphoto
Janjeći but najprije natrljajte začinima, pecite ga dva sata, a zatim ubacite i povrće koje ćete završiti u slasnim mesnim sokovima

Trebat će vam:

2,5 kg janjećeg buta

2 kg krumpira

500 g mrkve

3 luka

5 režnjeva češnjaka

5 režnjeva češnjaka

1 žličica dimljene paprike

2-3 grančice ružmarina

sol i papar

voda ili temeljac (povrtni, goveđi...)

Priprema:

Janjeći but prvo začinite soli, paprom i dimljenom paprikom pa stavite u lim za pečenje. Ubacite u pećnicu s malo ulja i malo vode ili temeljca na 160 stupnjeva. Pecite dva sata ili dok meso ne omekša. Na pola pečenja dodajte krumpir, luk, mrkvu i češnjak izrezane na komade srednje veličine te lagano posolite. Ubacite i ružmarin. Pretkraj pečenja dignite temperaturu na 190 stupnjeva i pecite tako još 15 minuta kako bi povrće poprimilo boju. Gotovo je kad je meso meko i sočno, a povrće zlatne boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:44