Bez pećnice i jaja

Za vjerojatno najbrži kolač na svijetu trebaju vam 4 sastojka, minuta vremena i mikrovalna

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Internet je ponovno preplavio recept za brzu slasticu za koju vrlo vjerojatno kod kuće imate sve sastojke

Kada se prije nekoliko godina pojavio recept za ovaj brzi kolač, vrlo vjerojatno i najbrži na svijetu, svi oni koji rado peku i jedu kolače bili su oduševljeni. Pogotovo kad su shvatili da se ne moraju strogo pridržavati recepta, već da ga po svojoj želji mogu obogatiti i drugim namirnicama. Još veće oduševljenje izazvala je spoznaja da im za pečenje ove slastice ne treba veliki lim za pečenje, a ni pećnica, te da mogu ispeći kolač i bez jaja.

Posljednjih dana kolač iz šalice ponovno se našao u središtu pozornosti. Ovoga puta se u njega umjesto kakaa dodaje mnogima omiljeni namaz od lješnjaka, iako će biti ukusan koji god namaz od orašastih plodova odabrali. Također, i mlijeko možete zamijeniti omiljenom biljnom zamjenom.

image
Natalya Mamaeva/Getty Images/istockphoto

Osnovni recept za Nutella kolač iz šalice

Trebat će vam:

3 žličice Nutelle
4 žličice brašna
2 žličice ulja
3 žličice mlijeka

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u šalici malom pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.

Smjesu zagrijte 1 minutu u mikrovalnoj pećnici na 800 - 900 W. Čačkalicom provjerite je li pečen - trebate je zabosti u sredinu i ako je suha kad je izvadite, kolač je gotov.

Desert ukrasite prema želji - posipajte sjeckanim lješnjacima, komadićima keksa ili jednostavno šećerom u prahu.

U nastavku vam donosimo i nekoliko recepata korisnika Instagrama. Vidjet ćete koliko ga je lako napraviti, ali i kako mu uz jedan dodatak u potpunosti možete promijeniti okus - neki dodaju vaniliju, neki kremu od lješnjaka, posipaju ga šećerom u prahu, usitnjenim lješnjacima i bademima, karameliziranim orašastim plodovima, premazuju ga s još namaza od lješnjaka i kakaa, dodaju zrno, dva soli, ali i dodatnog šećera, što vam nikako ne bismo preporučili.

Neka vam budu inspiracija da si zasladite dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:03