RUČAK PETKOM

Zaboravite na one iz dostave, ljute pržene lignje s aromatičnim biljem pripremite kod kuće

 Bhofack2
Klasičnim prženim lignjama dodajte pokoji začin pa ih poslužite uz omiljeni umak
Klasičnim prženim lignjama dodajte pokoji začin pa ih poslužite uz omiljeni umak

Trebat će vam:

1 kg liganja
2 jaja
200 g brašna
1 žličica soli
Prstohvat kajenskog papra
2 žlice sitno sjeckanog peršina i vlasca
Ulje za prženje

Priprema:

Lignje očistite i narežite na kolutiće. U posebnoj zdjelici razbijte jaja i dobro ih promiješajte pa u njih ubacite nasjeckane lignje. U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, kajenski papar i sol. Nakon jaja, lignje prebacite u mješavinu s brašnom i dobro protresite zdjelu. Lignje pržite u dobro zagrijanom ulju dok ne poprime zlatnu boju, a odmah nakon što ste ih izvadili iz ulja i ocijedili na kuhinjskom papiru, prebacite ih u zdjelu sa sitno sjeckanim peršinom i vlascem. Dobro protresite i poslužite odmah uz krišku limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 22:36