LJETNE RADOSTI

Zaboravite pećnicu, pizza s roštilja bit će pravi hit na svakom ljetnom druženju

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix
Uz klasične komade mesa i povrće na roštilju, ovog puta okušajte se i u pripremi svima omiljene pizze

Trebat će vam:

7 g suhog kvasca

1 šalica tople vode (do 30 stupnjeva)

2 šalice brašna (najbolje kombinacija 1:1 oštro/glatko brašno)

2 čajne žličice meda (ne prearomatičnog)

1 čajna žličica soli

100 g mozzarelle

80 g pršuta

50 g rukole

5-6 cherry rajčica

50 ml umaka od rajčice

Priprema:

Kod pripreme tijesta prvo med rastopite u vodi. Pomiješajte sol i brašno, dodajte suhi kvasac i postupno dodajte vodu. Mijesite tijesto desetak minuta – donji dio tijesta primite dlanom, a drugom rukom ga razvucite, preklopite i zarotirajte za 180 stupnjeva te ponavljajte postupak.

Tijesto razdijelite na dva, tri dijela, formirajte kuglu (bulu) i stavite da se diže oko sat vremena odnosno dok se ne udvostruči. Ako imate vremena, najbolje je tijesto ostaviti u hladnjaku pokriveno plastičnom folijom preko noći.

Postavite konfiguraciju kamada – ugljen, deflektor, rešetka, pizza kamen. Zagrijte kamado na 360 °C – grijanje poklopljeno minimalno 35 minuta na toj temperaturi.

Tijesto premijesite, razvaljajte na tanko (3 - 4 mm) i formirajte ga u oblik kruga.

Potom po njemu razmažite umak od rajčice, stavite mozzarellu, pecite od 2 do 4 minute, dodajte pršut, rukolu i cherry rajčice te još kratko zapecite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:45