Imamo recept!

Zaboravite sve druge, ovaj desert od limuna apsolutni je hit sezone, brzo ćete shvatiti i zašto

 Instagram/nurhkasim
Čak i ako ne volite kiselo, ova bi vas slastica mogla uvjeriti u suprotno!

I sama pomisao da biste probali marmeladu od limuna ili čistu limunadu skuplja vam usta? Možda volite limun ocijediti samo u čaj, a možda ga se usudite probati samo u cheesecake?! Kakogod, ovaj bi vas recept, koji je zavladao društvenim mrežama, napokon mogao natjerati da zavolite njegov okus. Naime, istovremeno je i kiseo i sladak, ali taman lijepo izbalansiranih okusa da bi se mogao svidjeti i svima onima kojima slastice s limunom do sad nisu bile na listi omiljenih. Pored toga, netko se dosjetio tako ga lijepo servirati da će uljepšati i svaki stol, a bome i impresionirati goste kojima ćete ga poslužiti.

Riječ je, naime, o punjenom limunu ili točnije - limunovoj kori punjenoj kremom od limuna. Mjere u receptu dostatne su za tri prilično velika limuna, odnosno šest polovica, a dovoljno rashlađen prije serviranja, uvjereni smo, bit će ultimativno ljetno osvježenje. Pokazuje to gotovo milijun pregleda videa ovog recepta na Instagramu.

image
Instagram/nurhkasim

Sastojci:

  • 200 g slatkog vrhnja
  • 75 g šećera (najmanje 50 g)
  • 25-30 g soka od limuna (cca 1,5 limun)
  • 1 žličica limunove korice
  • 1 žličica vanilije u prahu

Priprema:

  1. U lonac dodajte vrhnje, šećer i koricu limuna. Pustite da lagano zakuha i kuhajte 3-4 minute. Pazite da nikad ne prokuha, već da samo lagano krčka. Boja kreme će potamniti i postat će malo gušća.
  2. Maknite s vatre i dodajte sok od limuna i vaniliju te promiješajte. Odmah ćete vidjeti da se krema zgusnula.
  3. Smjesu procijedite kroz sito kako biste uklonili koricu limuna.
  4. Pustite kremu da se ohladi minutu ili dvije. Napunite izdubljene limunove polovice i ostavite u hladnjaku na hlađenju sat do dva vremena.

Pogledajte iz prve ruke kako se radi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:05