OMILJENI SENDVIČ

Zadnje ovosezonske tikvice iskoristite za pripremu ovog slasnog toplog sendviča sa sirom

 Marko Miscevic/Cropix
Kod pripreme grilled cheese sendviča važno je pripraziti na jačinu vatre kako kruh ne bi zagorio prije nego se sir rastopi
Kod pripreme grilled cheese sendviča važno je pripraziti na jačinu vatre kako kruh ne bi zagorio prije nego se sir rastopi

Trebat će vam:

6 kriški mekanog mliječnog kruha
100 g sira cheddara
1 tikvica
100 g maslaca
1 žlica ukiseljenih čili papričica

Priprema:

Tikvice najprije narežite na duge ploške, posolite i pričekajte 20 minuta da otpuste tekućinu. Obrišite ih papirnatim ubrusom i grilajte na malo maslinova ulja na dobro zagrijanoj grill tavi. Za to vrijeme kriške kruha premažite maslacem. Za jedan sendvič trebat će vam dvije kriške, premažite ih obje s unutrašnje strane. Sir narežite na tanke ploške. Dio sira posložite na jednu krišku kruha premazanu maslacem, dodajte grilanu tikvicu i ukiseljeni čili, dodajte još sira, preklopite drugom kriškom kruha i dobro pritisnite. Grill tavu dobro zagrijte, a zatim jednu vanjsku stranu sendviča premažite s još maslaca, i to tako da je upravo ta premazana strana s donje strane, pa pecite sendvič na tavi. Povremeno ga pritisnite špatulom. Kada postane lijepo zapečen s donje strane, na gornju dodajte još malo maslaca i preokrenite ga. Pecite na laganoj vatri još 3-4 minute dok se ne zapeče i s druge strane, prebacite na tanjur i poslužite toplo. Pripazite da vatra nije previsoka kako sendvič ne bi zagorio.

Savjet više!

Svježe čili papričice možete brzo ukiseliti tako da ih jednostavno narežete na tanke kriške i prelijete octom od bijelog vina te pustite da odstoji najmanje sat vremena potopljen.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 19:32