OMILJENI SENDVIČ

Zadnje ovosezonske tikvice iskoristite za pripremu ovog slasnog toplog sendviča sa sirom

 Marko Miscevic/Cropix
Kod pripreme grilled cheese sendviča važno je pripraziti na jačinu vatre kako kruh ne bi zagorio prije nego se sir rastopi

Trebat će vam:

6 kriški mekanog mliječnog kruha
100 g sira cheddara
1 tikvica
100 g maslaca
1 žlica ukiseljenih čili papričica

Priprema:

Tikvice najprije narežite na duge ploške, posolite i pričekajte 20 minuta da otpuste tekućinu. Obrišite ih papirnatim ubrusom i grilajte na malo maslinova ulja na dobro zagrijanoj grill tavi. Za to vrijeme kriške kruha premažite maslacem. Za jedan sendvič trebat će vam dvije kriške, premažite ih obje s unutrašnje strane. Sir narežite na tanke ploške. Dio sira posložite na jednu krišku kruha premazanu maslacem, dodajte grilanu tikvicu i ukiseljeni čili, dodajte još sira, preklopite drugom kriškom kruha i dobro pritisnite. Grill tavu dobro zagrijte, a zatim jednu vanjsku stranu sendviča premažite s još maslaca, i to tako da je upravo ta premazana strana s donje strane, pa pecite sendvič na tavi. Povremeno ga pritisnite špatulom. Kada postane lijepo zapečen s donje strane, na gornju dodajte još malo maslaca i preokrenite ga. Pecite na laganoj vatri još 3-4 minute dok se ne zapeče i s druge strane, prebacite na tanjur i poslužite toplo. Pripazite da vatra nije previsoka kako sendvič ne bi zagorio.

Savjet više!

Svježe čili papričice možete brzo ukiseliti tako da ih jednostavno narežete na tanke kriške i prelijete octom od bijelog vina te pustite da odstoji najmanje sat vremena potopljen.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 09:46