Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- jedna velika glavica karfiola ili dvije manje
- šalica slatkog vrhnja
- 3-4 žlice mlaćenice
- nekoliko listova svježe kadulje
- 2 jaja
- sir za ribanje
- sol, papar
- malo ljute paprike
- šalica krušnih mrvica
- žlica maslaca
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180.
2. korak
Slatko vrhnje lagano zagrijte (do 40 stupnjeva) pa u njega umiješajte mlaćenicu. Pustite na sobnoj temperaturi da se krema (crème fraiche) lagano zgusne. Posolite i dodajte listiće kadulje da otpuste aromu.
3. korak
Na pari skuhajte cvjetaču da sasvim omekša. Nekoliko manjih vatrostalnih kalupa (ili jedan veći) namastite maslacem. U njih poslažite usitnjene cvjetiće karfiola. Listove kadulje izvadite iz kreme, pa u nju umutite jaja i svježe mljeveni papar. Kremom prelijte cvjetaču
4. korak
Posipajte je krušnim mrvicama i ribanim sirom, pa pokapajte s nekoliko kapi maslinovog ulja. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko dvadeset minuta dok cvjetača lijepo ne porumeni i dobije hrskavu koricu.
5. korak
Servirajte odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....