BRZO, A UKUSNO

Zapečene mesne okruglice s bučom ručak su kojem ćete se poželjeti vratiti

Isprobajte drugačiju verziju omiljenih mesnih okruglica i dopustite da vas osvoje sezonski okusi u novom ruhu
 Photoart/Stockfood

Priprema: 35 minuta
Pečenje: 45 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

1 mala hokkaido buča (cca 1 kg)
2 poriluka
4-5 grančica timijana
1-2 grančice ružmarina
5 žlica maslinova ulja
sol i papar
½ žličice slatke paprike
1 mala glavica luka
500 g miješanog mljevenog mesa
200 g vrhnja za šlag
3 grančice peršina

Priprema:

Buču narežite na kriške i ogulite ih. Na kolutove narežite oprani poriluk pa sve stavite u posudu za pečenje. Nasjeckajte listiće začinskog bilja, pomiješajte ih s maslinovim uljem, solju i paprom te paprikom pa time dobro natrljajte povrće. Nasjeckajte luk, pomiješajte ga s mesom, posolite, popaprite pa oblikujte 20 okruglica. U tavicu stavite malo ulja pa prepecite okruglice sa svih strane. Rasporedite ih po povrću. U tavici na ulje u kojem ste pržili okruglice ulijte vrhnje, promiješajte i prelijte preko povrća i okruglica. Pecite 45 minuta na 200°C. Nasjeckajte peršin pa njime posipajte gotovo jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. listopad 2020 14:57