Zapečene punjene tikvice

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4 – 5

Sastojci

  • 500 g junećeg mljevenog mesa
  • 4 -5 tikvica
  • 1 glavica luka
  • 3 česna češnjaka
  • vegeta,papar
  • 1 žlica svježeg peršina nasjeckanog
  • 1 jaje
  • 1 dcl juhe
  • 15 dag naribanog sira

Priprema

1. korak

Tikvice operite i odrežite dio s peteljkom, prerežite po dužini. Svakoj polovici žličicom izdubite sredinu, koju ćete sačuvati, a izdubljene polovice poredajte na dublji lim za pečenje, lagano nauljen. Očistite luk i češnjak, pa sitno isjeckajte i pržite na vrućem ulju, u dubljoj tavi. Dodajte mljeveno meso, ispržite ga sa lukom dok lijepo ne potamni, pa dodajte komadiće sredine tikvica, začinite vegetom .Pklopite i pustite ds se dinsta oko 1/2 h dok se tikvice ne istope. Popaprite, dodajte peršinov list i na kraju jaje pa tom smjesom punite polovice tikvica. Pospite ribanim sirom i podlijte s juhom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 min na 200°c, dok sir ne porumeni.

Kad je sezona tikvica ovo jelo je neizbježno .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:50