LJETNI RUČAK

Zapečene punjene tikvice s mljevenom puretinom i sirom s tanjura nestaju nevjerojatnom brzinom

 Valeriy Muhmed/
Pripremite umak od mljevene puretine pa njime napunite izdubljene tikvice i zapecite s dovoljnom količinom sira

Trebat će vam:

4 tikvice

1 luk

1 mrkva

1 manji komad korijena celera

400 g mljevene puretine

5 žlica pelata

1 žličica šećera

1 šaka svježeg bosiljka

Ribani sir

Sol i papar

Ulje

Priprema:

Tikvice najprije izdubite pa njihovo meso nasjeckajte na sitno, a izdubljeni dio premažite s malo ulja i stavite u pećnicu na 10-ak minuta. Na ulju pirjajte sjeckani luk, a kad se zažuti, dodajte mljevenu puretinu i sitno sjeckanu mrkvu. Dodajte i ostatak tikvica. Pirjajte dok svi sastojci ne dobiju boju, a zatim dodajte pelate. Pustite da se krčka oko pola sata. Začinite soli i paprom, dodajte i žličicu šećera. Na kraju ubacite bosiljak. Dobivenom smjesom punite tikvice, pospite ih sirom i ubacite u pećnicu na još 20-ak minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:22