Uvijek planu sa stola

Zapečene tortilje s mljevenim mesom sve su što vam treba ovog vrućeg dana

 Bartosz Luczak/Getty Images/istockphoto
Jedino je važno da ih napravite dovoljno, jer po vlastitom iskustvu možemo reći kako se uvijek (ali baš uvijek) traži komad više. Eto, toliko su dobre
Jedino je važno da ih napravite dovoljno, jer po vlastitom iskustvu možemo reći kako se uvijek (ali baš uvijek) traži komad više. Eto, toliko su dobre

Priprema: 40 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4

Trebat će vam:

1 luk
3 režnja češnjaka
500 g mljevene junetine
1 konzerva kukuruza
1 konzerva graha
2 paprike
100 ml umaka od rajčice
1 žličica čilija u prahu
1 žličica slatke paprike u prahu
tortilje
100 g topivog ribanog sira
sol i papar
ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno nasjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte meso pa pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte zatim sitno nasjeckanu papriku i protisnuti češnjak. Začinite mljevenom paprikom i čilijem, a zatim sve prelijte umakom od rajčice. Prema potrebi dodajte i malo vode ili temeljca. Kuhajte 20-ak minuta. Dodajte grah i kukuruz koje ste isprali. Sve dobro pomiješajte, dodatno začinite i dobivenom smjesom punite tortilje. Dio umaka ostavite za kraj. Zarolajte tortilje te ih ubacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem ili drugom masnoćom. Prelijte ostatkom umaka, pospite sirom i zapecite na 200 °C 20-ak minuta ili dok jelo ne poprimi boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 10:37