MI SMO FANOVI

Zapečeni grah s kobasicama može biti vrlo jednostavno jelo idealno za ručak na radni dan, evo kako

 Meteo021/Getty Images/istockphoto
Ako koristite već unaprijed skuhani ili grah iz konzerve, ubrzat ćete si posao i jelo će biti gotovo u tek nešto više od sat vremena
Ako koristite već unaprijed skuhani ili grah iz konzerve, ubrzat ćete si posao i jelo će biti gotovo u tek nešto više od sat vremena

Trebat će vam:

400 g kuhanog graha (ili iz konzerve)

300 g dimljenih kobasica (narezanih na kolutiće)

1 veći luk (sitno nasjeckan)

2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)

1 žlica koncentrata rajčice

400 ml sjeckanih rajčica (iz konzerve)

1 žličica mljevene paprike

1 žličica suhog origana

sol i papar po ukusu

2 žlice ulja

Priprema:

Na ulju propirjajte luk dok ne omekša, zatim dodajte češnjak i kobasice te kratko zapržite. Dodajte rajčicu, koncentrat, začine i grah pa promiješajte. Ulijte 100 ml vode, poklopite i kuhajte 15 minuta. Zatim sve prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite 20 minuta na 200 stupnjeva, dok se površina lagano ne zapeče. Poslužite toplo, uz svježi kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 17:49