Trebat će vam:
400 g kuhanog graha (ili iz konzerve)
300 g dimljenih kobasica (narezanih na kolutiće)
1 veći luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 žlica koncentrata rajčice
400 ml sjeckanih rajčica (iz konzerve)
1 žličica mljevene paprike
1 žličica suhog origana
sol i papar po ukusu
2 žlice ulja
Priprema:
Na ulju propirjajte luk dok ne omekša, zatim dodajte češnjak i kobasice te kratko zapržite. Dodajte rajčicu, koncentrat, začine i grah pa promiješajte. Ulijte 100 ml vode, poklopite i kuhajte 15 minuta. Zatim sve prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite 20 minuta na 200 stupnjeva, dok se površina lagano ne zapeče. Poslužite toplo, uz svježi kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....