MANJE OD SAT VREMENA

Zapečeni, kremasti njoki sa špinatom dobra su ideja za brzi ručak usred tjedna

 Richard Semík/
Ovoj kombinaciji možete dodati i sitno sjeckanu, hrskavu slaninu ili pak losos

Trebat će vam:

500 g njoka

250 g špinata

3 režnja češnjaka

300 ml slatkog vrhnja

50 g parmezana

1 grančica timijana ili drugog začinskog bilja po želji

Priprema:

Njoke skuhajte do pola, a zatim ih prebacite u vatrostalnu posudu. Češnjak nasjeckajte na listiće i pirjajte ga na maslinovu ulju pola minute pa dodajte očišćeni i sjeckani špinat. Pustite da povene, dodajte slatko vrhnje, kuhajte dok se ne zagrije i začinite soli, paprom, timijanom i dodajte dio parmezana. Dobivenim umakom prelijte njoke i pospite ostatkom parmezana. Ubacite u pećnicu na 200 stupnjeva na 20-30 minuta, tek da poprimi boju. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:49