Zapečeni krumpir s blitvom i kobasicama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,5 kg krumpira oguljenog i naribanog na tanke ploškice
  • 3 dcl mlijeka
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 1 jušna žlica maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 g blitve, narezane na rezance
  • 4 kobacice za pečenje
  • 2 jušne žlice parmezana
  • 100 g kravljeg tvrdog sira, naribanog
  • 1 jušna žlica maslinova ulja
  • malo sjeckanog ružmarina
  • sol, papar

Priprema

1. korak

U širokoj plitkoj zdjeli rastopite maslac, dodajte krumpir i češnjak, posolite, ulijte mlijeko i vrhnje te kuhajte povremeno miješajući dok krumpir ne postane polukuhan.

2. korak

U dubljoj tavi na malo ulja ispecite kobasice, povremeno ih podlijte, a kad su polupečene, dodajte nasjeckanu blitvu te na laganoj vatri pirjajte dok se blitva ne opusti.

3. korak

Kalup za pečenje ili vatrostalnu posudu namažite s malo maslaca, rasporedite pola količine krumpira, dodajte blitvu i kobasice, pospite sirom, ružmarinom i pola parmezana, zatim sve prekrijte ostatkom krumpira zajedno s mlijekom i vrhnjem u kojem ste kuhali krumpir.

4. korak

Posipajte ostatkom parmezana te pecite na 180 stupnjeva pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnosmeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:33