Složenac od patlidžana i tikvica s rajčicom i sirom
Trebat će vam:
2 patlidžana
2 tikvice (zucchini)
400 ml umaka od rajčice (pasata ili domaći umak)
2 režnja češnjaka
200 g ribanog sira (mozzarella, gouda ili mješavina)
50 g parmezana
maslinovo ulje
svježi bosiljak ili origano
sol i crni papar po ukusu
Priprema:
Patlidžane i tikvice operite, narežite na tanke ploške i posolite. Ostavite ih 10 minuta da puste vodu, zatim obrišite kuhinjskim papirom. Na malo maslinovog ulja lagano popržite ploške patlidžana i tikvica s obje strane dok ne omekšaju. U tavi ugrijte malo ulja, dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko pirjajte. Ulijte umak od rajčice, začinite solju, paprom i začinskim biljem te kuhajte 10 minuta. U nauljenu vatrostalnu posudu slažite slojeve: prvo malo rajčice, zatim red patlidžana, red tikvica, pospite sirom, pa opet rajčica i tako dok ne potrošite sastojke. Završite slojem rajčice i obilno pospite ribanim sirom i parmezanom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C oko 35–40 minuta, dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatnu koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....