BRZI RUČAK

Zašto danas za ručak ne biste napravili sočan sendvič s hrskavim pohanim patlidžanima?

 Marko Miscevic/Cropix
Patlidžane možete pržiti i u klasičnim krušnim mrvicama, no uvaljate li ih u panko mrvice, bit će još hrskaviji

Trebat će vam:

duguljasto pecivo za sendvič
2 jaja
100 g brašna
100 g panko mrvica
1 veći patlidžan
sol
ulje za prženje
100 g baby špinata
3-4 žlice salate od pečene mrkve i jogurta
sok pola limete

Priprema:

Patlidžan narežite na deblje ploške, posolite ga i rasporedite po papiru za pečenje ili papirnatim ubrusima. Pustite da stoji 20 minuta kako bi ispustio višak tekućine. U tri zasebne posude rasporedite umućena jaja koja ste najprije posolili, brašno i panko mrvice. Patlidžane obrišite papirnatim ubrusima pa jednu po jednu plošku umočite u brašno, zatim u jaja, a zatim u panko mrvice. Pržite u dubokom ulju na srednjoj vatri oko jednu minute sa svake strane. Pecivo razrežite po dužini pa na donji dio stavite salatu od pečene mrkve i jogurta, dodajte pohane kriške patlidžana, pokapajte sokom od limete, dodajte baby špinat i poklopite te poslužite.

Za salatu od mrkve trebat će vam:

60 ml maslinova ulja

3 velike mrkve

šaka pinjola

žličica soli

2 režnja češnjaka

300 g grčkog jogurta

Priprema:

Na suhoj tavi tostirajte pinjole pa kada zamirišu i počnu dobivati boju, maknite ih sa strane. Ogulite mrkvu i krupnije ju naribajte. U tavi zagrijavajte maslinovo ulje sve dok nekoliko komadića ribane mrkve koje ste ubacili ne počnu cvrčati, a zatim ubacite svu mrkvu te pecite uz često miješanje dok malo ne omekša. Posolite, smanjite jačinu vatre i pecite dok mrkva potpuno ne omekša i ne počne poprimati tamniju boju na rubovima. Umiješajte usitnjeni češnjak i pecite još kratko dok ne zamiriši. Maknite s vatre i pustite da se smjesa lagano ohladi. U zdjelu stavite grčki jogurt pa umiješajte toplu smjesu naribane mrkve, ubacite tostirane pinjole i sve dobro izmiješajte. Salatu možete koristiti samostalno kao prilog uz dodatak još malo maslinova ulja ili kao sastojak u sendvičima.

Savjet!

Ako ne možete pronaći na tržnici ljubičastu mrkvu, jednako će ukusna salata biti i s klasičnom narančastom ili žutom mrkvom.

image
Marko Miscevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:22