Olakšajte si

Zašto ne biste napravili ručak za dva dana? Lazanje su uvijek dobra ideja, pogotovo po provjerenom receptu

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Ovaj klasik talijanske kuhinje super je ideja kad nam treba i ručak za sutra, a odličan je jer je ukusan i topao i hladan

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 1 sat • Porcija: 6

Trebat će vam:

12 nekuhanih listova tjestenine za lazanje
900 g mozzarella sira
45 g parmezana
230 g mljevene junetine
240 g talijanske kobasice
1 luk
2 režnja češnjaka
1 l umaka od rajčice
2 žlice koncentrata od rajčice
1 žličica talijanskog začina
500 g ricotta sira
svježi peršin
1 umućeno jaje

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. U velikom loncu posoljene vode skuhajte listove za lazanje prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih, isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane. U velikoj tavi pecite junetinu, usitnjenu kobasicu, nasjeckani luk i češnjak na srednje jakoj vatri dok meso ne potamni. Ocijedite eventualnu masnoću. Umiješajte umak od rajčice, koncentrat rajčice, začine, sol i papar. Pirjajte nepoklopljeno na srednjoj vatri pet minuta ili dok se ne zgusne.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte pola količine mozzarelle, pola parmezana, ricottu, peršin, jaje i prstohvat oli. Dno posude za pečenje prekrijte mješavinom mesa i umaka i prekrijte listovima lazanja. Tjesteninu premažite trećinom smjese od sira i novom količinom umaka s mesom pa prekrijte tjesteninom. Ponovite još dvaput i završite listovima tjestenine. Prelijte ostatkom umaka. Pokrijte folijom i pecite 45 minuta. Uklonite foliju i pospite s preostalom mozzarellom i parmezanom. Pecite dodatnih 15 minuta ili dok ne porumene i ne pojave se mjehurići. Pustite da se lazanje odmore najmanje 15 minuta prije rezanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:41