MORSKA PAŠTA

Zašto ovog petka za ručak ne biste napravili ovu jednostavnu tjesteninu s morskim plodovima?

 Lauripatterson
Bez obzira što se nalazi u vašoj kombinaciji morskih plodova, pripazite da ih ne obrađujete predugo

Trebat će vam:

500 g tjestenine
3 režnja češnjaka
100 ml bijelog vina
300 g plodova mora po želji
sok pola limuna
maslinovo ulje
svježi peršin
parmezan

Priprema:

Na maslinovom ulju najprije pirjajte češnjak, pripazite da ne zagori. Dodajte morske plodove i pecite minutu do dvije. Dodajte bijelo vino pa pirjajte dok alkohol ne ispari. Ubacite i svježi peršin, sol papar. Stavite kuhati tjesteninu, a kada je skoro gotova prebacite je u tavu s morskim plodovima. Dodajte i malo vode od kuhanja, dodajte limunov sok i parmezan te još malo maslinova ulja. Sve dobro promiješajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:49