KEKSI

ZDRAVI I UKUSNI KEKSI: Keksi s chia sjemenkama i limunom za najbolji početak dana!

Zagreb, 231115.
Bozicni kolaci po izboru Dobre hrane.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Recept redakcije Dobre hrane

2 čaše (za jogurt) brašna
1 žličica praška za pecivo
prstovat soli
1 vanilin šećer
2 i pol žlice chia sjemenki
pola šalice omekšalog maslaca
šalice šećera
2 žlice limunova soka
2 žlice naribane limunove korice
1 jaje

Za preljev:

1/2 šalice šećera u prahu
sok 1 limuna

Zagreb, 231115.
Bozicni kolaci po izboru Dobre hrane.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Chia sjemenke zamjena su za jaja za one koji ih ne smiju ili ne žele jesti. Ako želite da chia sjemenke hrskaju, nemojte ih namakati, no ako ne koristite jaje, chia sjemenke obavezno namočite u malo vode dok se ne stvori ljepljiva, želatinasta smjesa. Zagrijati pećnicu na 170 stupnjeva. Pomiješati brašno, prašak za pecivo, sol i chia sjemenke. Mikserom izradite šećer, vanilin šećer i maslac pa dodati limunov sok i koricu i jaje ako ga koristite. Smjesu s brašnom dodati u mokru i povezati ih. Razvaljati tijesto na nekoliko milimetara debljine, rezati pomoću željenog kalupa i peći ih 10 - 15 minuta. Kada se pečeni keksi ohlade, preliti ih smjesom štaub šećera i limunova soka te naribati još malo limunove korice.

Izdvajamo

Iz drugih medija