| 350 g cvjetića brokule (bez stapki) 50 g maslaca 20-ak cijelih lješnjaka 1 češanj češnjaka 60 g naribanog parmezana 5-6 grančica svježeg bosiljka (iz tegle) 3-4 žlice maslinova ulja sol i papar |

Cvjetiće brokule kuhati u slanoj vodi dok ne postanu mekani. Ocijediti ih i odmah ubaciti u hladnu vodu. Lješnjake tostirati, staviti na čistu krpu i njome trljati tako da odstranite kožice. Natrgati listove bosiljka. U blender staviti bosiljak, maslac, ohlađene lješnjake, naribani parmezan, očišćeni češnjak i 2 žlice ulja. Miksati, malo po malo, dodajući ostatak ulja (ako je potrebno). Dodati dobro ocijeđenu brokulu i još miksati. Namaz držati u hladnjaku
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....