NJAM

ZDRAVI NAMAZ ZA NAJBOLJA DRUŽENJA: Namaz od brokule s bosiljkom

 Berislava Picek / CROPIX
Brzo i jednostavno
Brzo i jednostavno
350 g cvjetića brokule (bez stapki)
50 g maslaca
20-ak cijelih lješnjaka
1 češanj češnjaka
60 g naribanog parmezana
5-6 grančica svježeg bosiljka (iz tegle)
3-4 žlice maslinova ulja
sol i papar

Zagreb, 211117.
Jela za zimska blagdanska druzenja pripremile su Mateja Domitrovic, Suncana Barusic, a prostor i stol je stilizirala Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Cvjetiće brokule kuhati u slanoj vodi dok ne postanu mekani. Ocijediti ih i odmah ubaciti u hladnu vodu. Lješnjake tostirati, staviti na čistu krpu i njome trljati tako da odstranite kožice. Natrgati listove bosiljka. U blender staviti bosiljak, maslac, ohlađene lješnjake, naribani parmezan, očišćeni češnjak i 2 žlice ulja. Miksati, malo po malo, dodajući ostatak ulja (ako je potrebno). Dodati dobro ocijeđenu brokulu i još miksati. Namaz držati u hladnjaku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2025 19:17