ZDRAV RUČAK

ZELENA BROKULA: Pesto od brokule

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Danas kuham!
180 g brokule
100 g maslinova ulja
50 g badema
režanj češnjaka
40 g naribanog parmezana
1 šaka svježeg peršinova lista
5 žlica tople vode
pola žličice himalajske soli
malo sitnog papra
300 g svježih orecchietta

Zagreb, 250118.
Zdrava jela s brokulom prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Brokulu očistimo, natrgamo na manje komade i skuhamo na pari točno tri minute. Zatim je prebacimo u posudu u kojoj ćemo je izblendati. Dodajemo ostatak namirnica, s time da bademe možemo prethodno oguliti blanširanjem. Štapnim mikserom napravimo gusti pesto koji pomiješamo s kuhanom toplom tjesteninom. Prema želji serviramo uz još malo kuhane brokule, parmezana i maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 15:38