ZDRAV RUČAK

ZELENA BROKULA: Polpete od brokule

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Danas kuham!
300 g brokule
1 manji luk
1 režanj češnjaka
30 g zobenih pahuljica
50 g integralnog pirova brašna
2 jaja
1 žlica chia sjemenki
malo soli i papra
krušne mrvice i maslinovo ulje
1/2 avokada
1 grčki jogurt
5-6 ukiseljenih lučica

Zagreb, 250118.
Zdrava jela s brokulom prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sirovu brokulu izblendamo u sitno zajedno s lukom i češnjakom. Prebacimo u posudu te dodamo jaja, zobene pahuljice, brašno i chia sjemenke. Začinimo te sve dobro umiješamo u jednoličnu smjesu. Ostavimo smjesu u hladnjaku da odstoji oko pola sata. Oblikujemo polpete, uvaljamo ih u krušne mrvice te složimo na pleh obložen papirom za pečenje. Svaku premažemo maslinovim uljem. Pečemo ih na 200 °Celzijevih oko 35 minuta, odnosno dok ne dobiju hrskavu koricu, a jednom ih tijekom pečenja preokrenemo. Serviramo tople uz umak od avokada a la tartar koji napravimo tako da izblendamo zreli avokado s grčkim jogurtom, ukiseljenim lučicama i malo himalajske soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 09:48