Zeleno proljetno varivo

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 3 žlice maslinova ulja
  • jedan manji poriluk ili vezica mladog luka
  • glavica koromača
  • 1 korabica
  • 1/2 šalice kvinoje
  • 1/2 šalice smeđe ili zelene leće
  • litra i pol vode
  • 100 g potočarke
  • sol, papar, malo kurkume
  • pola žličice kima

Priprema

1. korak

Na ulju pirjajte sjeckani poriluk, dodajte kockice korabice i koromača, podlijte vodom pa pustite da zakipi. Tada dodajte kvinoju i leću pa kuhajte dvadesetak minuta dok povrće ne omekša, a zrna se skuhaju. Posolite, dodajte kim i kurkumu, pa isključite vatru. Pustite da se varivo malo ohladi (nekoliko minuta) pa tek onda dodajte opranu potočarku. Lagano promiješajte i poslužite poškropljeno dobrim maslinovim uljem. Uz domaće kiflice, radi se o savršenom laganom proljetnom ručku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2025 10:06