Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 3 žlice maslinova ulja
- jedan manji poriluk ili vezica mladog luka
- glavica koromača
- 1 korabica
- 1/2 šalice kvinoje
- 1/2 šalice smeđe ili zelene leće
- litra i pol vode
- 100 g potočarke
- sol, papar, malo kurkume
- pola žličice kima
Priprema
1. korak
Na ulju pirjajte sjeckani poriluk, dodajte kockice korabice i koromača, podlijte vodom pa pustite da zakipi. Tada dodajte kvinoju i leću pa kuhajte dvadesetak minuta dok povrće ne omekša, a zrna se skuhaju. Posolite, dodajte kim i kurkumu, pa isključite vatru. Pustite da se varivo malo ohladi (nekoliko minuta) pa tek onda dodajte opranu potočarku. Lagano promiješajte i poslužite poškropljeno dobrim maslinovim uljem. Uz domaće kiflice, radi se o savršenom laganom proljetnom ručku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....