NEŠTO NOVO

Želite li stvarno impresionirati ekipu, napravite ovaj osvježavajući sladoled od pršuta

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Naša Slavica Šagolj pokazala nam je kako od slatkih klasika napraviti ukusna slana jela

Trebat će vam:

5 listova pršuta
2 žlice smeđeg šećera
50 g slanog maslaca
100 g smeđeg šećera
2 žlice viskija
1 žličica ekstrakta od vanilije
3 žumanjka
500 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje. Listove pršuta posložite po njemu. Pospite smeđim šećerom i stavite u pećnicu peći 12 - 15 minuta sa svake strane na 185 stupnjeva. Šećer će se karamelizirati. Ispečen pršut ohladite te usitnite na veličinu zrna riže.

U posudu za kuhanje stavite maslac lagano otopite te dodajte smeđi šećer. Na jako laganoj vatri otopite šećer. Dodajte viski te zagrijte koju sekundu. Ulijte vrhnje za kuhanje, promiješajte. Maknite s vatre i dodajte uz neprestano miješanje jedan po jedan žumanjak. Umiješajte sitno nasjeckani pršut. Smjesu izlijte u aparat za sladoled i pustite da se lagano miješa, hladi i stvrdnjava. Kasnije prebacite u manju posudu i stavite u zamrzivač. Izvadite prije serviranja.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:25