Krumpir je najučestaliji sporedni lik na našim tanjurima, osuđen da bude lijeni prilog u nedostatku vremena i inspiracije. Ali prvi mladi krumpiri, oni toliko tanke kore da ih ne treba guliti, nego samo dobro očetkati, zaslužuju zasjati u glavnoj ulozi. Mladi krumpir slađi je od starog, čvrst je i dobro zadržava formu, pa je idealan za salate s bogatim aromama. A ako ćete ih “samo peći” - dajte im barem malo dodatne pažnje jer to zaslužuju.
Juha od krumpira, špinata i peršina
Trebat će vam:
vezica mladog luka
1 veći ili 2 manja mlada bijela krumpira
2-3 žlice maslinova ulja
200 g mladog špinata
dvije šake peršinova lista
1 l pilećeg temeljca
sol
2 češnja češnjaka
1 šnita starog kruha
Priprema:
Na malo maslinova ulja dinstajte mladi luk pa dodajte krumpir narezan na kockice. Lagano zapecite, dodajte špinat i prelijte temeljcem. Začinite češnjakom i posolite. Kuhajte 15 minuta. Dodajte svježi peršin pa sve izblendajte u glatku kremu. Po želji poslužite s kockicama zapečenog kruha, ukrašeno s još par listića peršina.
Cijelu temu pronađite u novom broju magazina Dobra hrana na čak 204 stranice. U njemu vas čeka još više savjeta, preporuka, recepata i dobrih priča!
DAR SVIM ČITATELJIMA! Samo uz novi broj magazina Dobra hrana dar čitateljima - Kikkoman soja umak i štapići za jelo!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....