Juha od graška
Trebat će vam:
500 grama svježeg ili smrznutog graška
jedna srednja glavica luka, nasjeckana
jedan srednji krumpir, oguljen i narezan na kockice
jedna žlica maslinovog ulja
pola litre povrtnog temeljca ili vode
sol i papar po ukusu
malo svježeg peršina ili metvice za dekoraciju
opcionalno: žlica kiselog vrhnja za posluživanje
Priprema:
U loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko popržite nasjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte narezani krumpir i grašak, pa sve zalijte povrtnim temeljcem ili vodom. Posolite i popaprite po ukusu. Pustite da juha lagano kuha oko 20 minuta, dok povrće ne omekša. Kad je povrće kuhano, juhu pažljivo usitnite štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane glatka i kremasta. Po potrebi dolijte još malo vode ili temeljca za željenu gustoću. Vratite juhu na laganu vatru da se sve dobro zagrije. Poslužite juhu toplu, ukrašenu svježim začinskim biljem i po želji žlicom kiselog vrhnja ili kapljicom maslinovog ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....