ZELENO ZADOVOLJSTVO

Savršena juha za proljeće i ljeto - lagana, kremasta i tako osvježavajuća

Ako tražite lagano, kremasto i brzo rješenje za ručak ili večeru, ova juha od graška bit će pravo malo zeleno otkriće - jednostavna je, puna okusa i gotova u manje od pola sata

Juha od graška

Trebat će vam:

500 grama svježeg ili smrznutog graška

jedna srednja glavica luka, nasjeckana

jedan srednji krumpir, oguljen i narezan na kockice

jedna žlica maslinovog ulja

pola litre povrtnog temeljca ili vode

sol i papar po ukusu

malo svježeg peršina ili metvice za dekoraciju

opcionalno: žlica kiselog vrhnja za posluživanje

Priprema:

U loncu zagrijte maslinovo ulje i kratko popržite nasjeckani luk dok ne postane staklast. Dodajte narezani krumpir i grašak, pa sve zalijte povrtnim temeljcem ili vodom. Posolite i popaprite po ukusu. Pustite da juha lagano kuha oko 20 minuta, dok povrće ne omekša. Kad je povrće kuhano, juhu pažljivo usitnite štapnim mikserom ili u blenderu dok ne postane glatka i kremasta. Po potrebi dolijte još malo vode ili temeljca za željenu gustoću. Vratite juhu na laganu vatru da se sve dobro zagrije. Poslužite juhu toplu, ukrašenu svježim začinskim biljem i po želji žlicom kiselog vrhnja ili kapljicom maslinovog ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 11:34