![33623945](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/05/27/k_33623945_640.jpg)
700 g manga glavica luka srebrenca 4 češnja češnjaka mala žličica svježe naribanog đumbira 120 g bijelog šećera 200 ml vinskog octa 180 ml soka od jabuke 2 suhe čili papričice pola žličice sjemena gorušice |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2018/9/3/10/2_2.jpg)
Najprije pripremite posudu za kuhanje i dobro operite teglice. Namirnice su dovoljne za 800-900 ml umaka. Mango ogulite i izrežite na manje komade te stavite u posudu. Luk i češnjak nasjeckajte te dodajte mangu. Zatim dodajte šećer, sok od jabuke, ocat i stavite na slabu vatru. Dok se smjesa zagrijava, polako dodajte začine - naribani đumbir, sjemenke gorušice i malo soli te lagano pojačajte plamen. Na samom kraju dodajte čili papriku očišćenu od sjemenki i narezanu na trakice. Pustite da zakuha, smanjite vatru i na laganom plamenu kuhajte 30- 35 minuta. Maknite s vatre te štapnim mikserom usitnite sastojke i odmah stavite u pripremljene staklenke. Kad se ohladi, stavite na hladno i tamno mjesto ili u hladnjak.