ZAMIJESI TIJESTO

Zlatko Puntijar otkrio nam je recept za štruklje sa sirom kakvi su se pripremali nekada

 Marko Miscevic/Cropix
Napravite tijesto, razvucite ga pa ga punite nešto drugačijim, aromatičnim nadjevom od sira...
Napravite tijesto, razvucite ga pa ga punite nešto drugačijim, aromatičnim nadjevom od sira...

Za tijesto će vam trebati:

250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
1 jaje
0, 5 dl ulja
3 dcl vode
sol

Nadjev:

750 g svježeg sira
2 jaja
peršinov list
kopar
mažuran
sol, papar
đumbir
100 g maslaca

Priprema:

Zamijesiti tijesto i pustiti da miruje pola sata. Svježi sir pomješati s jajima, dodati nasjeckanog peršinovog lista, kopar, mažuran, đumbir, maslac i sol, papar pa sve dobro izmiješati. Potom prostrti tijesto lijepo i tanko i napuniti ga smjesom. Po veličini tijesta rasporediti ga tanko i izvaljati ga u gibanicu. Potom narezati na tri do četiri prsta velike komade, staviti u vrelu vodu i dobro skuhati. Poslužiti na tanjur i posipati ribanim sirom ili krušnim mrvicama pa preliti vrućim maslacem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 15:06