PROVJERENA RECEPTURA

ZNATE ZA LINZER KEKSIĆE, ALI JESTE LI IH IKADA RADILI U FORMI TORTE? Mi imamo recept, i to chefice Priske Thuring!

    AUTOR:
    • Gordan Zečić

  • OBJAVLJENO:
  • 07.12.2019. u 08:35

"Na početku karijere, kad sam tek počinjala kuhati, htjela sam se baviti slasticama, ali nikad nisam za to imala previše strpljenja, tako da je odavno jasno da mi to nikad neće postati glavna preokupacija. Držala sam se onoga što mi je bilo lakše, dakle tave."

Samobor, 271119
Petra Jelinic, Priska Thuring i Mirena Skaric predstavljaju po tri recepta bozicnih kolaca. Na fotografiji: Priska Thuring.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Trebat će vam:

130 g glatkog brašna
1/4 čajne žličice praška za pecivo
na vrh noža mljevenog klinčića
1/3 čajne žličice mljevenog cimeta
140 g badema u prahu
40 g mljevenih tostiranih lješnjaka
150 g maslaca
140 g šećera u prahu
fino ribana korica 1 limuna i 1/4 naranče
1/3 čajne žličice soli
1 jaje
pekmez od malina
listići badema

Samobor, 271119
Petra Jelinic, Priska Thuring i Mirena Skaric predstavljaju po tri recepta bozicnih kolaca. Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Priprema:

Pripremiti kalup promjera 22 cm – obložiti papirom za pečenje. Brašno prosijati s praškom za pecivo i začinima pa dodati badem u prahu i nasjeckane tostirane lješnjake. Maslac sa šećerom u prahu pjenasto izmiksati, dodati koricu limuna, naranče i sol. Dodati jaje i miksati u glatku smjesu. Maknuti s miksera i umiješati suhe sastojke. Trećinu smjese staviti u kalup i poravnati. Ostatak smjese staviti u dresir-vrećicu. Uz rub kalupa našpricati “ogradicu” od tijesta širine 1 cm. U sredinu namazati pekmez od malina debljine ½ cm. Poravnati pekmez i po cijeloj torti našpricati rešetku od tijesta. Po tijestu posuti badem u listićima. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 180°C. Peći dok se sredina torte ne podigne.

Izdvajamo

Iz drugih medija