![34291019](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/07/12/k_34291019_640.jpg)
![Samobor, 271119
Petra Jelinic, Priska Thuring i Mirena Skaric predstavljaju po tri recepta bozicnih kolaca.
Na fotografiji: Priska Thuring.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/12/6/15/kolaci17-271119.jpg)
Trebat će vam:
130 g glatkog brašna
1/4 čajne žličice praška za pecivo
na vrh noža mljevenog klinčića
1/3 čajne žličice mljevenog cimeta
140 g badema u prahu
40 g mljevenih tostiranih lješnjaka
150 g maslaca
140 g šećera u prahu
fino ribana korica 1 limuna i 1/4 naranče
1/3 čajne žličice soli
1 jaje
pekmez od malina
listići badema
![Samobor, 271119
Petra Jelinic, Priska Thuring i Mirena Skaric predstavljaju po tri recepta bozicnih kolaca.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/12/6/15/kolaci05-271119.jpg)
Priprema:
Pripremiti kalup promjera 22 cm – obložiti papirom za pečenje. Brašno prosijati s praškom za pecivo i začinima pa dodati badem u prahu i nasjeckane tostirane lješnjake. Maslac sa šećerom u prahu pjenasto izmiksati, dodati koricu limuna, naranče i sol. Dodati jaje i miksati u glatku smjesu. Maknuti s miksera i umiješati suhe sastojke. Trećinu smjese staviti u kalup i poravnati. Ostatak smjese staviti u dresir-vrećicu. Uz rub kalupa našpricati “ogradicu” od tijesta širine 1 cm. U sredinu namazati pekmez od malina debljine ½ cm. Poravnati pekmez i po cijeloj torti našpricati rešetku od tijesta. Po tijestu posuti badem u listićima. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 180°C. Peći dok se sredina torte ne podigne.