KASNI DORUČAK

Zobena kaša s voćnim jogurtom, cimetom, svježim voćem i orašastim plodovima

 Berislava Picek/Cropix/
Zobena kaša pripremljena na ovaj način bit će sjajan doručak, ali i stvarno dobar brunch

Trebat će vam:

200 g zobenih pahuljica
200 ml mlijeka
200 ml vode
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica cimeta
1 voćni jogurt od borovnica
100 g borovnica
100 g jagoda
50 g orašastog voća
mango

Priprema:

Zobene pahuljice stavite u posudu za kuhanje. Dodajte mlijeko, vodu, šećer i cimet. Promiješajte. Stavite na laganu vatru da zakuhaju. Pahuljice će u kratkom vremenu upiti tekućinu. Malo ohlađene kaše stavite na dno veće zdjelice. Po zobenim pahuljicama naribajte pola manga. Jedan dio prelijte voćnim jogurtom te dodajte voće i orašaste plodove. Voće možete prilagoditi svojim željama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:16