StoryEditor
TANJURI PUNI BOJA

Žuti curry za sve one koji vole piletinu!

Žuti curry
 Marko Miščević/Cropix

300 g pilećih prsa
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žličica curry začina
1 list curryja
žličica na trake nasjeckanog đumbira
1 mrkva
150 g špinata
sol
papar
200 ml grčkog jogurta
1 dcl pilećeg temeljca
1 limeta
pola žlice tamnog Muscovado šećera

image
Žuti curry
Marko Miščević/Cropix


Na zagrijanom ulju izdinstajte na kockice nasjeckani luk. Dodajte češnjak, curry list, curry začin, mrkvu i đumbir pa sve nastavite lagano pirjati. Možete dodati malo temeljca ili vode ako vam lonac bude presuh. Zatim dodajte smeđi šećer i sok jedne limete. Ubacite i na manje komade narezanu piletinu i pirjajte dok piletina ne dobije boju. Ubacite kokosovo mlijeko, pileći temeljac i pustite da prokuha. Ugasite vatru i dodajte špinat. Poslužite s basmati rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2020 10:30