DOBRI RESTORANI 2022

Bistro za poslovni ručak u kojem je hrana korektna, ali nedostaje ipak malo uzbuđenja

 Privatna Arhiva
Od nekoliko kušanih jela, ovdje bismo ponovili samo gusto varivo i fantastičan domaći kruh

Prolazite li gladni zagrebačkom Vukovarskom, putem ćete uočiti tek pokoji fast food, pekarnicu ili kafić, a onda, oko jednog od prometnijih dijelova, i popularni bistro Jadranka.

Ponudu smo prethodno provjerili na njihovoj Facebook stranici. Prošle srijede u 14 sati ušli smo u dobro popunjen lokal, no razočarali smo se kad nam je osoblje objasnilo da više nemaju dva jela - pohani pileći batak i zabatak s pire krumpirom i špinatom (84 kn) te ossobuco s knedlama od kruha (109 kn). Na izbor su ostali lešo teletina (94 kn), tjestenina s grilanim rajčicama (75 kn) i ono što smo naposljetku i odabrali - juha od graška, varivo s piletinom (mala porcija), losos s bademima i lešo povrćem te odrezak s ciklom. I juhu i varivo možete naručiti i u "standardnoj" veličini, naravno, s razlikom u cijeni.

image
Privatna Arhiva

Manje verzije jela

U juhi od graška, kako je navedeno na meniju, nalaze se i komadići chili lososa (26/34 kn), no u našem smo tanjuru pronašli tek jedan manji komadić. Juha je bila gusta, dobrog okusa, ali nedovoljno blendana, pomalo iritantne zrnate teksture. Skroman komadić lososa bio je zanimljiv dodatak, no chili gotovo nismo osjetili.

Gusto varivo s komadićima kuhane piletine i bogato korjenastim povrćem (38/54 kn), s taman dovoljnom količinom curryja, bilo je najbolji dio našeg ručka i ovdje bismo ga svakako ponovili. Uz varivo preporučujemo i domaći, gust i vlažan kruh s orasima.

image
Privatna Arhiva

Unatoč brojnim pozitivnim komentarima o njihovim glavnim jelima, nisu nas oduševila. Možda je ekipa u kuhinji imala loš dan, ali jelo opisano kao losos s brokulom, mrkvom i umakom od badema i majoneze (106 kn) posluženo nam je kao losos zapečen s bademima i malo nezačinjena lešo povrća. Iako je losos s posipom od badema dobra ideja, dojam je pokvarila vodenasta tekstura ribe.

image
Privatna Arhiva

Vinske preporuke

Iako smo tražili medium rare odrezak (129 kn za lady biftek od 150 g), na tanjuru smo dobili medium pečeni komad, na sreću još dovoljno sočan. Uz odrezak, poslužena je i klasično pečena cikla kojoj je nedostajao kakav uzbudljiviji faktor iznenađenja, dok je umak od gorgonzole bio gust, aromatičan i dobro napravljen.

image
Privatna Arhiva

Za desert smo podijelili porciju sočnog kolača od maka (30 kn), poslužen s umakom od bobičastog voća, a koji je lijepo podigao klasičnu kombinaciju maka i čokolade.

image
Privatna Arhiva

Dobro je dodati i da bistro Jadranka nudi više od 50 etiketa vrhunskih vina, od kojih smo uz odrezak kušali teran Benvenuti Santa Elisabetta (55 kn za 0,1 l), a uz losos Planeta Cometa (38 kn za 0,1 l). Osoblje, koje je za vrijeme ručka na trenutke bilo pomalo suvišno, rado će vam dati vinsku preporuku uz jelo koje odaberete. Ručak služe od 12 do 18 sati, no poučeni iskustvom, zaputite se u Jadranku što ranije.

BISTRO JADRANKA

Adresa: Ulica grada Vukovara 56, Zagreb

Hrana: 6/10

Usluga: 8/10

Ambijent: 7/10

Vrijednost za novac: 6/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:24