DOBRA PREPORUKA

Dobra ideja kada vam se vikendom baš i ne kuha: s tatarskim i štruklima ovdje ne možete pogriješiti

Nedavno smo posjetili Le Bistro hotela Esplanade i evo što preporučujemo da ovdje naručite za dobar nedjeljni ručak

Budući da smo ožujak dočekali zatrpani obavezama, prošli vikend odlučili smo iskoristiti za apsolutni odmor pa smo tako isključili i mogućnost pripreme ručka u vlastitoj kuhinji. Nakon kratkog razmišljanja gdje i kako bismo mogli svratiti na dobar nedjeljni ručak, odluka je na kraju pala na Le Bistro hotela Esplanade. Svoj stol uspjeli smo rezervirati na vrijeme, a odlučite li se i vi počastiti ručkom na istoj adresi, to savjetujemo i vama. Gužva je vikendom poprilična i za vrijeme našeg dolaska, između 12 i 13 sati, gotovo svi stolovi bili su popunjeni.

image
/Arhiva Hotela Esplanade Zagreb
image
Rajan Milosevic/

U Le Bistrou volimo isprobati novitete, no nekako se uvijek vraćamo klasicima pa ovdje tako nikad ne možete pogriješiti s tatarskim koji dolazi u porciji dovoljnoj za dvije osobe. Također, ovo je vjerojatno jedino mjesto u gradu gdje ga, osim uz tostirani kruh, poslužuju i uz porciju prženih krumpirića, što dolazi iz belgijske gastronomske kulture.

image
Privatna Arhiva/

Jedno od jela sa zimskog menija koje nam se posebno svidjelo bio je i usoljeni teleći kotlet paniran u čili panko mrvicama s béarnaiseom od ljutike i karameliziranom ljutikom te kremom od kestena kestena, baš lijepo maslačast i slastan, s istim takvim prilozima. I na kraju, ne možemo ne spomenuti njihove sada već nadaleko poznate zapečene štrukle. Ovisno o raspoloženju, dobra su ideja za predjelo ili desert, ali nećete pogriješiti niti s njihovim sezonskim slasticama koje su uvijek dovoljno lagane da ne zasjene ručak, već ga lijepo zaokruže.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Mi smo s ovog ručka otišli prilično zadovoljni onime što smo dobili, kako hranom, tako i uslugom, pa ako tražite mjesto za vikend ručak, svakako razmislite i o Le Bistrou kao opciji. Cijene i sve ostale detalje možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 14:02