RECENZIJA RESTORANA

Dobra su opcija za brzi ručak ili brunch u centru Zagreba, ali nedostaje im još malo hrabrosti

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Restoran Otto & Frank u Tkalčićevoj ulici već šest godina nudi jednostavan koncept i klasike s kojima ne možete previše pogriješiti

Iako ih se, kada se zateknemo u centru grada, rijetko sjetimo, Otto & Frank postali su mjesto koje se među gurmanima često spominje u kontekstu kvalitetnog doručka i bruncha te zasitnog, ali pristupačnog ručka. Potaknuti preporukama, u Tkalčićevu ulicu zaputili smo se ovog utorka oko 14 sati, kada je terasa lokala bila napola puna.

image
Berislava Picek/Cropix/

Meni u Otto & Franku ne ide previše u širinu pa je odabir bio jednostavan. Za predjelo smo naručili soparnik s kremom od feta sira (42 kn) i burratu s pečenom bundevom (62 kn), za glavno jelo odabrali smo paštu s vrganjima i pancetom (83 kn) i njihov burger s chutneyjem i sirom taleggio (54), a za desert smo odabrali raskošni banana bread s orašastim plodovima (43 kn).

Soparnik koji to zapravo nije okusom je bilo najbolje jelo toga dana. Riječ je o svojevrsnoj piti s dva sloja tankih kora od vučenog tijesta i punjenjem od blitve i češnjaka koja dolazi s kremom od feta sira. Punjenje je bilo lijepo začinjeno, slana krema dobro je zaokružila jelo, a u samoj porciji dobiju se četiri komada “soparnika” pa je dobar odabir i za dijeljenje uz čašu vina.

image
Privatna Arhiva/

Salata s burratom i pečenom bundevom dolazi u kombinaciji s tostiranim lješnjacima, narom i matovilcem, maslinovim uljem i reduciranim acetom balsamicom, pomalo je neuredna, ali različite teksture te kiselina i slatkoća iz nara i bundeve tvore skladno, lagano i uzbudljivo jelo koje bismo rado ponovno pojeli za vrijeme ručka usred užurbanog radnog dana.

image
Privatna Arhiva/

Nakon predjela na red je došla i pašta s vrganjima i pancetom koja je bila korektno napravljena, umak je bio ljepljiv i zvao na još, a plus je svakako i činjenica da u pitanju nije običan umak s vrhnjem za kuhanje na kakve se često može naići u zagrebačkim restoranima. No, na kraju, ukupan je dojam pomalo nezgrapno posluženo (matovilac je ovdje bio potpuno nepotreban dodatak) i dosadno jelo.

image
Privatna Arhiva/

Kad je u pitanju burger, iako je meso bilo nešto zbijenije, kombinacija sastojaka (sirevi taleggio i cheddar te chutney od jabuke i patlidžana) dobro je funkcionirala, a pecivo je bilo mekano i lijepo tostirano.

image
Privatna Arhiva/

Za desert smo naručili banana nut bread. Slatki kruh s bananom, grčkim jogurtom, komadićima tostiranog lješnjaka, badema i tamne čokolade došao je u kombinaciji s coulisom od maline i svježim malinama, čokoladnim preljevom te kremom od grčkog jogurta i mascarponea. Sam kruh bio je pomalo gumenaste teksture, no osvježavajuće komponente podigle su jelo i učinile ga primamljivijim. Vjerujemo da bi ovo jelo bilo dobra opcija za slatki brunch usred dana ili čak doručak za dvoje.

image
Privatna Arhiva/

U Ottu & Franku nude i nekoliko različitih domaćih vina (od Saint Hills do Krajančića, Šembera, Koraka i Bolfana), od kojih smo odabrali Medea malvaziju istarsku (26 kn za čašu) te Kopjar Cuvée (31 kn za čašu).

Na kraju smo zaključili kako je hrana ovdje dobra, no mjesta za napredak svakako ima. Za početak, možda bi bilo dobro osvježiti meni drugačijim i kreativnijim jelima od ziheraške jetrene paštete i tosta te tjestenine s gljivama i pancetom koje smo ovdje, uz koju sitnu izmjenu, jeli i prije četiri godine. Otto & Frank daleko je od loših lokala koji se u Tkalčićevoj neprestano otvaraju i zatvaraju, dobro im ide i kuhanje te spajanje okusa, no nedostaje im hrabrosti koja bi ih napokon podigla na višu razinu.

OTTO&FRANK

Adresa: Ulica Ivana Tkalčića 20, Zagreb

Hrana: 7/10
Ambijent: 7/10
Usluga: 8/10
Vrijednost za novac: 7/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:43