USRED RADNOG DANA

Gablec na korejski način! Ovdje nude vrlo dobar, cjenovno pristupačan i zasitan ručak

 Privatna Arhiva
Omma je mjesto koje nudi glavna jela po pristupačnim cijenama, a porcije su dovoljno velike da ne ostanete gladni usred radnog dana

Mali, skromno, ali simpatično uređen korejski restoran smješten u Unskoj ulici 2B posjetili smo prije koju godinu, kada je tek otvoren, a kako je hrana tada bila vrlo dobra, isto smo odlučili ponoviti i prije nekoliko dana.

Stigli smo na radni dan oko 12 sati, taman u vrijeme ručka, kada je u restoranu bilo zauzeto nekoliko mjesta i gosti su se u nekoliko navrata izmjenjivali. Atmosfera je bila opuštena i umirujuća, bez glasne glazbe i napadnog osoblja, zbog čega nam se Omma učinila zgodnim mjestom za miran ručak u pauzi od stresnog dana na poslu.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Meni u Ommi podijeljen je na nekoliko dijelova pa tako možete birati između različitih predjela, wokova, tjestenina, jela s roštilja i glavnih jela. Mi smo ovoga puta odabrali kimchi palačinke (25 kn) i valjuške (35 kn) za predjelo, dok smo za glavno jelo naručili Bibimbap junetinu (65 kn), Udong rezance s piletinom (50 kn) i Galbi grill svinjetinu (85 kn).

Predjela su bila dovoljno velika za dijeljenje i došla su u kombinaciji s različitim umacima. Kimchi palačinke bile su taman dovoljno ljute i slasne, dok su valjušci zapravo bile male, skromno punjene pržene rolice. Bile su prilično masne, a svinjetinu, koja je uz staklene rezance i povrće navedena na popisu sastojaka, u rolicama nismo osjetili.

image
Privatna Arhiva

Uz kimchi palačinke, favorit ručka bili su rezanci s piletinom koji su na stol stigli u kombinaciji s poštenom količinom ljepljivog slatkastog teriyaki umaka, povrća i dosta piletine. Uz koju kap čili umaka ili komadić svježeg čilija bili bi idealni, no vjerujemo kako bismo, da smo pri narudžbi napomenuli da želimo ljuća jela, baš takva i dobili.

image
Privatna Arhiva

Bibimbap junetina došla je u tanjuru s rižom, mrkvom, klicama, gljivama i jajem. Iako bismo voljeli da je žumanjak bio tekući, a okusi nešto jači i izraženiji, samo jelo bilo je korektno pripremljeno. Na kraju, na stol je stigla i Galbi grill svinjetina. Iznimno meko meso u kombinaciji sa svježim, hrskavim, ali ne i dominantnim lukom posluženo je uz zdjelicu riže i dobar je odabir za klasičare i one koji prvi put uživaju u ovakvom tipu kuhinje.

image
Privatna Arhiva
image
Privatna Arhiva

Uz hranu, u Ommi smo popili samo vodu koju smo nakon predjela sami zatražili, a kao nedostatak naveli bismo činjenicu da nam tijekom boravka u restoranu nitko od osoblja nije ponudio kartu pića ili nam prezentirao što nude. Na kraju, dodali bismo da je Omma odličan odabir ako želite isprobati nešto drugačije od klasične azijske ponude u Zagrebu. Cijene jela su pristupačne i, osim za gablec u pauzi od posla, preporučili bismo ovo mjesto za usputnu, opuštenu večeru s prijateljima. No, svakako valja spomenuti, jednom kada uđete u Ommu budite spremni da ćete miris hrane u kojoj ste do maločas uživali vrlo vjerojatno ponijeti sa sobom u kosi i odjeći.

OMMA

Adresa: Unska Ulica 2B, Zagreb

Hrana: 7/10

Ambijent: 7/10

Usluga: 7/10

Vrijednost za novac: 8/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:57