GDJE JESTI U ZADRU?

Možda nemaju pogled na more, ali zato kuhaju odličnu azijsku hranu, nude meni već od 100 kuna

 Privatna Arhiva/
Zaželite li se u Zadru malo drugačije hrane od klasičnih ribljih jela, dobra ideja bit će azijski restoran Maguro

Iako ovdje u bogatim tanjurima nećete uživati uz pogled na more, moderan i s ukusnom uređen restoran, čini nam se, mogao bi biti dobar izbor kako za poslovni ručak tako i za opuštenu večeru. Kako smo Maguro posjetili jednog četvrtka oko 15 sati, u lokalu su bila popunjena samo dva stola, ali atmosfera je tijekom cijelog ručka bila opuštena, a osoblje pričljivo i spremno preporučiti favorite iz kuhinje.

Kako smo već prije načuli da se u Maguru jede dobar sushi od kvalitetne tune, za predjelo smo odabrali uramaki s tunom (4 komada za 48 kn), avokadom i krem sirom te, prema preporuci, crispy tuna futomaki s tunom, hrskavim mrvicama tempure i ljutkastim togarashijem (4 komada za 55 kn). Obje vrste rolica bile su uredno srolane, dobro posloženih okusa i pristojne veličine, a mala zamjerka bila je to što su na stol stigle mlake, gotovo tople. S obzirom na to da je u pitanju svježa riba, voljeli bismo da je prije serviranja bila malo bolje ohlađena.

image
Privatna Arhiva/

Osim sushija, za predjelo smo naručili i spring rolice s pačjim confitom, kineskim kupusom, mrkvom, mladim lukom i hoisin umakom. Iako su okusi i teksture u rolicama bili dobro posloženi, voljeli bismo ipak da su bile nešto manje masne.

image
Privatna Arhiva/

Za glavno jelo odabrali smo pad thai s kozicama, odnosno rižine rezance s kozicama, dimljenim tofuom i kikirikijem (90 kn) te kung pao sa svinjetinom, kimchijem, coleslaw salatom sa srirachom, jajima i mladim lukom. Obje porcije bile su prilično velike i zasitne, ali ne preteške. Okusi su bili dobro posloženi, a različite teksture jelu su dale dozu uzbuđenja. Posebno nam se svidio taman dovoljno ljutkasti kimchi koji u Maguru rade sami. Dobro je napomenuti kako je kung pao ovdje zapravo naveden kao predjelo, no porcija je više nego dovoljna za glavno jelo.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Osim pobrojanih, zadarski Maguro nudi i predjela poput carpaccia od tune, gyoza i salate s lososom, zatim tom kha juhu i ramen, dan dan rezance, zeleni curry i teriyaki, Katsu piletinu, odrezak tune i hoisin patku te vegetarijanski poke, rezance i gyoze. Tu je i nekoliko vrsta sushija, a tijekom našeg posjeta na stolu je stajala i karta s dnevnim menijima od 100 kuna koji su uključivali miso juhu, glavno jelo i desert. Ta je više nego primamljiva ponuda ujedno i razlog zbog kojega bismo se pri sljedećem posjetu Zadru u Maguro svakako vratili. S ozbirom na vrlo dobar sushi i odlična glavna jela, naime, Maguro bismo bez problema mogli svrstati u kategoriju s boljim azijskim restoranima u Zagrebu u koje i inače rado odlazimo.

MAGURO

Adresa: Ulica Borelli 10A, Zadar

Hrana: 8/10

Ambijent: 8/10

Usluga: 9/10

Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 10:43